Stiže talas nerfova za Hearthstone!

Stiže talas nerfova za Hearthstone!

Iz Hearthstone tima su rešili da pređu preko svojih principa da ne menjaju karte nakon uvođenja Standard formata.

Sjajna i potpuno neočekivana vest nam stiže iz Blizzard tima 5, a to je da će Blizzard konačno čuti žalbe zajednice i doneti novi set nerfova problematičnih karata.

Iako stalno čujemo poruke kako u duhu kartičnih igara ne žele da nerfuju karte, već isključivo da novim setovima karata ponude nova rešenja, Blizzardu nije bilo strano da kada krene da bude gusto, primene nerfove. No, ovoga puta te promene stižu mnogo ranije no što je iko očekivao, u vreme dok se čitava zajednica žali kako je igra u trenutno dosta lošem stanju, tako da je ovo zaista bilo pravo vreme za promene.

Promenama su obuhvaćene problematične Shaman karte Rockbiter Weapon, koji sada košta 2 mane, i Tuskarr Totemic, koji će sada davati samo Hero Power toteme, pa nećemo imati noćne more u kojima samonuje Totem Golema, Flametongue i Mana Tide Totem.

Call of the Wild, jedna od najjačih Old Gods karata, će sada koštati 9 mana, što mislimo da je i dalje mala cena, ali je svakako mnogo bolje, pre svega što Hunter više neće moći da kombinuje Call of the Wild i hero power turn 10, ali i da odigra Call of the Wild sa Coin turn 7.

Karta Charge kod Warriroa je redizajnirana, sada košta 1 manu. I dalje daje Charge, ali bez +2 attack i taj minion taj potez može da napada samo druge protivničke minione. Ovo će definitivno ubiti sve Warrior kombo deckove, pogotovo OTK Worgen deck koji je sada praktično mrtav.

Execute je oduvek bio suštinska karta u svim Warrior deckovima, zato što predstavlja neverovatno jak tempo removal koji se veoma lako aktivira. Zato je sada njegova cena podignuta na 2 mane.

Abusive Sergeant je pretrpeo sličan tretman kao i njegov aggro brat Leper Gnome, pa je sada 1/1 minion sa istim efektom.

Na kraju, najveći negativac u zajednici, Yogg-Saron – ostaje isti što se tiče njegove mehanike, ali će sada njegov efekat momentalno prestati ukoliko on umre, bude transformisan (hex, polymorph), vraćen u ruku ili pak silenceovean.Osim toga, ukoliko Yogg kastuje karte sa Overload efektom, sledeći potez ćete imati overloadovane mana kristale. Po developerima, ovo će dovaljno nerfovati kartu da više ne bude u top tier takmičarskim deckovima, ali će opet ostaviti zabavan efekat karte za više kežual orijentisane igrače.

Videćemo kako će ove promene a utiču na metu, ali jedno je sigurno, a to je da je zaista odlična stvar što je Blizzard rešio da pomeri stvari sa mrtve tačke i pokaže da brine o stanju Hearthstonea, jer samo tako ćemo izaći iz kolotečine kakva nekada ume da bude na ladderu i turnirima.

Sve promeme možete videti slikovito ispod:abusive-sergeant call-of-the-wild-nerf charge execute-nerf rockbiter-weapon-nerf tuskarr-totemic-nerf

Related Articles