Rift Rivals LCK LPL LMS: Koreja konačno poražena, Kina osvojila Rift Rivals Red!

Rift Rivals LCK LPL LMS: Koreja konačno poražena, Kina osvojila Rift Rivals Red!

U nedelju su odigrani poslednji mečevi Rift Rivlsa. Ovoga puta u finalu sastale su se najbolje ekipe iz Koreje i Kine. Četiri meča odlučila su pobednika crvenog Rift Rivalsa, a kineske ekipe iznenadile su Korejce.

Prvi meč i odmah iznenađenje. Edward Gaming i Samsung Galaxy odmerili su snage u prvom meču dana, a kineska ekipa bila je bolja od prošlogodišnjeg finaliste Wolrdsa. Gejm je bio totalno izjednačen uprkos vođstvu u killovima koje je imala kineska ekipa. Jedan Baron fight presudio je sve, nakon čega je gold razlika bila približno 10 hiljada za EDG i sa tim lako završili gejm u narednih nekoliko minuta.

Već u narednom meču videli smo još veće iznenađenje. U reprizi meča ovogodišnjeg MSIja, sastali su se kineski World Elite i korejski šampion SK Telecom. Wolrd Elite iznenadio je SKT kao i u grupnoj fazi MSIja, kada su ih ubedljivo savladali. Zahvaljujući Baronu nakon kojeg je prednost ekipe WE znatno porasla, SKT nije uspeo da se povrati u meč pa je tako Kina povela sa 2-0 u finalu.

Treći gejm doneo je nadu Koreji da će preokrenuti rezultat. U njemu su se sastali KT Rolster i OMG. OMG imao je identičnu grupnu fazu kao i KT, odigravši 1-1. Kompozicija ekipe KT bila je nenadmašiva od strane OMGa. Svaki teamfight išao je u korist korejcima, koji su u svakom teamfightu ubijali po 3 i više člana protivničke ekipe, dok su oni gubili maksimalno dva čoveka po fightu. KT je tom pobedom smanjio rezultat na 2-1 pa je poslednji meč bio presudan za ishod ovog finala.

Poslednji meč, koji je direktno odlučivao o ishodu finala, igrao se između ekipa Royal Never Give Up i MVP. Iako nije korejska ekipa, Royal je bio favorit u ovom meču i opravdao je ulogu favorita, ali ne baš tako ubedljivo kao što smo očekivali. Tokom celog meča MVP je održavao razliku od 2 hiljade golda, čak i nakon uzetog Barona ta razlika se nije povećala. RNG se bolje fokusirao na objective od korejske ekipe, pa je iz minuta u minut ta razlika opadala. Na kraju dobar Baron call koji je odvukao pažnju ekipi MVP i omogućio top lejneru ekipe RNG, LetMe-ju, da backdooruje bazu, završi gejm i donese pobedu Kini od 3-1 nad najvećim rivalom, Korejom.

Po mišljenju fanova, ovo je bio jedan od boljih internacionalnih turnira koje je Riot organizovao za vreme regularne sezone, pa se samim tim nadamo da ćemo ovaj turnir gledati još koji put.

Related Articles