Da li je forsirana sinergija uništila Hearthstone Arenu?

Da li je forsirana sinergija uništila Hearthstone Arenu?

Prošle nedelje je zajedno sa zakrpom koja nam je donela novu Hearthstone ekspanziju Knights of the Frozen Throne stigla i jedna veoma velika izmena u Hearthstone areni.

Naime, već desetak dana prilikom svakog drafta prva dva izbora će uvek biti neke karte koje zahtevaju sinergiju, kao što su karte sa “rasnom” sinergijom, poput Dragona i Murloca, ili karte sa sinergijom oko oružja, spellova ili secret karata.

Ideja iza ovoga je bila, kako je objašnjeno, da se u arenu unese raznovrsnost prilikom draftovanja i da igrači ne uzimaju karte samo po sirovoj vrednosti u vakumu, već i da razmišljaju o tome kako se one uklapaju u špil koji ste do tada draftovali.

Sve to zvuči lepo na papiru, ali u praksi je daleko od toga i pokazalo se kao potpuna katastrofa. Problem je u tome što vam te karte za sinergiju ne garantuju da ćete u nastavku drafta dobijati povećane bonus šanse da u ponudi dobijete i karte koje će ispratiti tu sinergiju, pa tako igrači često ostanu sa nekim poprilično lošim ili osrednjim kartama koje su na početku forsirano draftovali, samo da bi do kraja drafta ostali bez ikakve sinergije za te karte.

Ovo je mnogima arena draft pretvorilo u lutriju, prvo da li će dobiti koliko-toliko “normalne” karte među tim sinergetičnim i drugo da li će ih sreća poslužiti da zapravo u ostatku drafta dobiju u ponudi karte koje će potkrepiti tu sinergiju.

Bes na Hearthstone Redditu je opravdano velik, i trenutno je jedan od postova sa najviše apvoutova upravo pobuna poznatog Arena igrača Adwcta, koji zahteva od developera da prestanu da na Arenu gledaju kao na test zamorče i da bolje i jasnije komuniciraju ideje i promene koje žele da uvode u arenu, jer, kako kaže, na ovakav način onemogućavaju Arena igračima da normalno uživaju u igranju Arene. Pomenuti Reddit thread možete pronaći na ovom linku.

Da li ste vi igrali arenu od kada su stigle ove izmene,i kako vam se čini?

 

Related Articles