BETA UTISCI: Star Wars Battlefront II

BETA UTISCI: Star Wars Battlefront II

Ovog vikenda smo imali priliku da isporbamo betu novog Battlefronta. Star Wars Battlefront 2 je u beti pokazao da je popravio većinu nedostataka iz prvog dela, ali jedan zec u grmu leži.

I ovog puta, igra je potpuni „Star Wars“ ako mogu tako da je nazoven. DICE stvarno ume da prenese osećaj i izgled franšize u interaktivni format bolje nego iko drugi. Iako grafika nije neko preveliko poboljšanje u odnosu na prvi deo, i dalje tokom igre imate osećaj da ste baš vi izabrani da branite odnosno pokorite Silu.

U beti smo imali prilike da probamo tri multiplayer i jedan singleplayer mod. SP mod je zanemarljiv jer je manje više tutorijal. Birate da li ćete biti Darth Maul ili droid i imate određeno vreme da pobijete određenu količinu botova. MP modovi su bili conquest, strike i Starfighter Assault. Pa da krenemo redom.

Conquest se vraća i 40v40 partije nikad nisu izgledale bolje. U beti smo napadali odnosno branili palatu na planeti Naboo. U ulozi colone troopera smo branili palatu od napada Droidova i njihovog borbenog transportnog vozila. Mapa je otvorena u početku ali se polako vremenom pretvorila u usko grlo gde sam imao osećaj da Droidi imaju vrlo male šanse. Preglednost je dobra ali imao sam osećaj da sam uvek znao odakle će mi doći protivnici i zbog toga mi se činilo da mapa nema dovoljno različitih prilaza.

Novina u igri su specijalizacije ili klase i to je ono što je izuzetno falilo prvom delu. Assault, Heavy, Officer i Specialist donose različite tipove igre i strategije i ovo je popriličan pogodak. Svaka klasa ima svoju funkciju koja na neki način doprinosi timu i svaka klasa ima svoje sposobnosti koje može da menja ili modifikuje. Jedino što sam primetio je da svaka klasa ima po dva oružja samo i nadam se da je to samo zbog bete jer će u suprotnom igra vrlo brzo dojaditi.

Više nema jurenja tokena za heroje, vozila, letelice po mapi, hvala sili, jer sad tokom jednog života skupljate borbene poene (battle points) koje posle možete da iskoristite na bilo šta što se nudi na toj mapi. Ovo je vrlo interesantan pristup jer možete da štedite poene da biste igrali izuzetno zabavnog Darth Maula, ili ćete ih potrošiti ranije na neko vozilo koje je preče potrebno u tom delu mape. Battle points imaju veliki plus kod mene i biće zaslužni za gomilu „clutch“ pobeda.

Starfighter Assault ili svemirske bitke su bile najtraženije u prvom delu i igrači su se najviše bunili zbog nedostatka istih. Konačno, u nastavku, možemo da iskusimo ovaj mod u prelepoj grafici Frostibitea. Ovaj mod je sjajan, brz, ali dosta konfuzan. Tek posle par partija sam skontao šta treba da se radi i kako. Kontrole su fluidne ovog puta i kontrola letelica pruža ogromno zadovoljstvo. Svaka strana ima tri klase, a to su Fighter, Interceptor i Bomber. Svaka klasa ima svoje sposobnosti i svoje prednosti i mane. Eksperimentacija sa svim klasama je preporučljiva jer su sve izuzetno korisne. Ovde se takođe dobijaju battle poeni i za njih se uzimaju heroji sa svojim letelicama. Starfighter Assault je mod koji su igrači čekali, i na sreću, dočekali.

Na kraju, dolazim do tog grma u kom je taj prokleti zec. EA je obećao da će sve nove mape biti besplatne i da nema season pass-a, tj. da neće razdvajati publiku. Ali imaju lootbox i mikrotransakcije. Sve bi ovo bilo kul da su kutije kozmetičkog tipa.

Da se vratim malo unazad. Svaka klasa u igri ima slotove za kartice kao u prvom delu. Kartice mogu da modifikuju sposobnosti ili da ih promene. Neke kartice su preterano moćne toliko da mogu da pokvare celu igru. Svaka kartica ima 4 nivoa i duplikati te kartice ili in-game novac mogu da unaprede tu karticu. Sve ove kartice i in-game novac ispadaju iz lootboxova koji se kupuju za pravi novac. Sto tehnički znači da neko ko ima para, može prvog dana da ima neverovatno veliku prednost u odnosu na sve ostale igrače.

Ovo je bukvalan primer pay-to-win sistema.

Od same kozmetike koje ispada skoro da nema ništa jer nisam dobio ništa što mi menja izgled klasa ili slično, nego sam samo dobijao razne poze. Verovatno nisu imali dozvolu da menjaju dizajn ali su našli rupu u pravilima kako da ubace pay-to-win kutije i mikrotransakcije.

Star Wars Battlefront 2 beta nam je pokazala šta će igra doneti na relaese. Ovaj sjajan multiplayer i nadamo se, dobar singleplayer opdavdavaju cenu igre. Nadamo se da će rešiti problem sa kutijama i OP kartama jer u suprotnom multiplayer neće imati poentu.

AUTOR: Igor Totić

Related Articles