Dota 2 – Ekipa The Final Tribe čekirala kartu za GESC Indonesia Minor

Dota 2 – Ekipa The Final Tribe čekirala kartu za GESC Indonesia Minor

Švedska ekipa The Final Tribe pobjednik je kvalifikacija u evropskoj zoni. Oni su u finalu savladali ekipu Penta Sports rezultatom 3:1 i tako obezbijedili sebi premijerno pojavljivanje na LAN završnicama ove sezone.

Mnogima od vas ime ekipe neće zvučati poznato. Ipak, imena igrača koja je sačinjavaju bi trebalo da upale lampicu. Ekipa je predvođena veteranom igre, nekadašnjim igračem ekipa Fnatic, Ninjas in Pajamas i Alliance. U pitanju je Adrian “Era” Kryeziu. Društvo mu prave saigrači iz NiP-a, Jonas “jonassomfan” Lindholm i Simon “Handsken” Haag, kao i saigrač iz ekipe Alliance Axel “Pablo” Källman. Poslednji, peti, igrač je Pontus “Nox” Frost.

Ekipa koja je napravljena krajem januara je nakon par neuspješnih kvalifikacija konačno zasijala u punom sjaju. Moglo bi se reći da na tome mogu zahvaliti činjenici da je OG preskočio ovaj Minor, ali to ne bi trebalo da umanji uspjeh TFT-a. Pogotovo ako se u obzir uzme da su u polufinalu uspjeli da savladaju Team Kinguin sa 2:1. Nakon toga su u finalu gornjeg dijela kostura identičnim rezultatom savladali i Pentu Sports, na taj način obezbijedivši sebi finale sa pobjednikom meča između ekipa Pente i Double Dimension. Double Dimension nije iskoristio priliku da se osveti Penti za poraz nanešen u polufinalu, te su nakon poraza od 2:1 morali da se oproste od prilike da se plasiraju na svoj prvi LAN ove sezone. Treća mapa je bila prava poslastica za ljubitelje Dote 2.

Ipak, TFT je bio prejak za ekipu Pente, kojoj nije pomogao ni najnovije pojačanje Aliwi “w33” Omar. Nakon dobrog starta i pobjede na prvoj mapi, Penta je jednostavno stala. Ili je TFT dodao gas. Sa dvije ekspresne pobjede (druga mapa trajala 37 a treća 21 minut) TFT preuzima vođstvo i dolazi na korak od LAN završnice. Četvrta mapa je trajala najduže u seriji, 58 minuta i 50 sekundi. Toliko je bilo potrebno da Era i ekipa sruše tron protivnika, iako su imali duplo više ubistava i 23 hiljade net vrijednosti više u odnosu na Pentu. MVP meča je definitivno bio Era, koji je sa Tiny pikom bukvalno bacio (Toss) Pentu na koljena. Konačnih 17-2-9 je najbolji dokaz da Era još uvijek ima šta da pokaže svjetskoj Dota 2 sceni.

Priliku za to će dobiti 16. marta, kada je zakazan početak GESC Indonesia Minora. Pored TFT-a tu su još ekipe Evil Geniuses, jedini direktan poziv, Natus Vincere (pobjednik CIS kvalifikacija), Iceberg Esports (Sjeverna Amerika), Infamous (Južna Amerika), Fnatic (SEA), VGJ. Thunder (Kina). Poslednjeg učesnika će odlučivati kvalifikacije za indonezijsku zonu. GESC Indonesia Minor za nagradni fond ima 300,000 dolara i 300 kvalifikacionih poena i trajaće do 18. marta.

Related Articles