Dota 2 – Team Liquid treći polufinalista ESL One Katowice Majora, EG pregazio Newbee

Dota 2 – Team Liquid treći polufinalista ESL One Katowice Majora, EG pregazio Newbee

Četvrti dan ESL One Katowice Majora je donio samo dva meča. Onaj između ekipa Evil Geniuses i Newbee je odlučivao poslednjeg putnika u drugu fazu, dok je meč između timova Secret i Liquid odlučivao ko će ući u top 4 i zonu bodova.

Ukoliko ste nekim slučajem danas zakasnili na meč između ekipa EG i Newbee, velika je vjerovatnoća da ste ga u potpunosti propustili. Zašto? Jer je EG u dvije najbrže mape na ovom Majoru nanio zasigurno najbolniji poraz kineskoj ekipi u 2018. godini. Prva mapa je trajala svega 20 minuta i izdominirana je od strane sjevernoameričkog predstavnika. Newbee je bio potpuno nemoćan od samog starta, dok je EG dobio sva tri lejna i nakon toga imao nevjerovatan snowball, koji je rezultirao najbržom pobjedom na ovom Majoru. Kompletan tim EG-a je odradio sjajan posao, ali ipak treba istaci Sumail “Sumail” Hassana, koji je dobio priliku da sa mid Enigmom dokaže da je, iako prekomandovan na poziciju offlanera, još uvijek jedan od najboljih mid lejn igrača. Igrači EG-a izgleda nijesu bili zadovoljni brzinom kojom su savladali Newbee na prvoj mapi, pa su dodali gas na drugoj. A možda je Artour “Arteezy” Babaev jednostavno imao dejt koji nije želio propustiti. Na osnovu njegove partije bi se tako nešto lako dalo zaključiti jer je njegov Terrorblade imao nerealnih 10-0-3 i 10.3 hiljada net vrijednosti za svega 17 i po minuta igre. Ne znamo koji je podatak impresivniji. Ovom pobjedom je EG dobio priliku da pobjedom u duelu sa ekipom Virtus.Pro dođe do zone bodova i top 4 finiša na ovom Majoru. Ako je suditi po tradiciji, EG je na dobrom putu jer je VP poslednju pobjedu protiv sjevernoameričke ekipe zabilježio dalekog 6. novembra 2013. godine.

Igrači Secreta i Liquida nijesu stigli propisno ni da zauzmu pozicije pred svoj meč a već je došao red na njih da preuzmu ulogu glavnih protagonista u Katovicama. Meč za koji je većina Dota 2 fanova mislila da će odlučivati o pobjedniku ovog Majora i eventualno o novom lideru na tabeli Dota Pro Circutita je zapravo odlučivao trećeg polufinalistu. Ali, ono što je djelimično tačno je to da je ovaj meč možda krunisao novog lidera Dota Pro Circuta.

Team Liquid je silovito ušao u seriju. Sjajnom igrom tokom početnih par minuta prve mape su stekli ogromnu prednost. Odlična koordinacija tokom ranog dijela mape je donijela Liquidu prednost baraka već u 21. minutu mape. Nakon toga je uzaludan bio trzaj Secreta, prednost je ipak bila prevelika. Puppey i ekipa će pamtiti ovaj meč po simpatijama publike zbog Meepo pika i ničem drugom. Na drugoj mapi smo imali priliku da vidimo Secret koji je bio sabran i usredsređen. To je rezultiralo pobjedom nakon 44 minuta intenzivne borbe. Većinu tog vremena je Liquid bio u podređenom položaju i fanovi aktuelnog svjetskog šampiona su zabrinuti ušli u treću, odlučujuću, mapu. Ipak, razloga za brigu nije bilo. Već nakon pik faze je bilo očigledno da je Liquid outdraftovao Secret i da će biti pitanje vremena kada će Liquid završiti meč. Za to je bilo potrebno svega 27 minuta igre.

Ovom pobjedom je Liquid zakazao meč protiv ekipe Vici Gaming u polufinalu ovog Majora, dok se Secret pridružio ekipama koje su ranije ispale sa takmičenja.

Peti dan takmičenja će otvoriti ekipe Virtus.Pro i Evil Geniuses duelom koji je zakazan za podne. Prisustvovaćemo još i polufinalnim mečevima – prvo će Vici Gaming još jednom pokušati da iznenadi Team Liquid, dok će Fnatic čekati svoju priliku da se domogne finala preko pobjednika premijernog meča dana.

 

Related Articles