Overwatch liga – Dva iznenađenja po ceni jednog

Overwatch liga – Dva iznenađenja po ceni jednog

Zatvorili smo treću nedelju Overwatch lige sjajnim mečevima koji su doneli nekoliko iznenađenja koja je malo ko očekivao. Kao što smo već pisali, postaje sve više jasno da je gotovo svako sposoban da dobije svakog i da ni jedan tim ne može sebi da priušti da uđe u meč sa stavom da je on već dobijen. Gubljenje i jedne mape može da ima posledice u trenutnoj fazi (pitajte Valiant iz prve faze, ako nam ne verujete), a svakako to može biti slučaj i na samom kraju regularnog dela sezone.

 

London Spitfire  1 – 3  Los Angeles Gladiators

Spitfire je u ovaj meč očigledno ušao sa očekivanjem da će lako pregaziti ekipu koju sada predvodi njihov bivši tenk, Fissure. Izveli su nešto slabiju postavu, a onda ih je na Volskazi tim iz LA-a iznenadio ossvojivši mapu 3-2. Borba se nastavila na Lijiangu i Gladiatorsi su odigrali maestralnu Control rundu, predvođeni Asherom i pomenutim Fissure-om, koji je definitivno delovao kao da ima šta da pokaže svojim bivšim saigračima. London je sačekao hladan tuš – gubili su 2-0 na poluvremenu. Za seldeću mapu su izveli svoj najbolji tim i King’s Row he prštao od ljute borbe ova dva tima. Uz sve to, na kraju su Gladiatorsi ostali na nogama i ddobili mapu 3-2 i napravili jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem toku lige. Razgoropađeni Spitfire je zatim lako pobedio na Route 66, ali tada je već bilo prekasno, izgubili su 3-1.

 

New York Excelsior  4 – 0  San Francisco Shock

Ekipa iz Njujorka i dalje suvereno vlada vrhom tabele, a meč protiv Schocka bi im pružio priliku da to vođstvo i održe, pogotovo sada kad Seul uzima ozbiljan zalet i preti njihovoj poziciji, vrebajući priliku. San Francisko je tim koji nije u lošoj formi u poslednje vreme, ali stil igre im je i dalje prilično pasivan, što često predstavlja lak plen koreanskim ekipama. Tako je bilo i u ovom meču, u kom su igrači Njujorka na svim poljima nadigravali svoje parnjake iz ekipe Shocka. Tako su sa relativnom lakoćom uspeli da odnesu pobedu od 4-0 i povećaju svoj saldo mapa i vođstvo na tabeli.

 

Florida Mayhem  3 – 2  Dallas Fuel

Finalni susret su igrala dva posrnula diva, ekipe koje su bile šampioni Contendersa u svojim regijama, ekipe koje imaju tone potencijala i malo rezultata u OWL kojima bi taj potencijal podržale. Obe ekipe igraju bolje u zadnje vreme i pobeda u ovom susretu bi puno značila svakoj. Uz to, obe ekipe očekuju pojačanja u narednom periodu, a pre svega Fuel na poziciji tenka, koju je u ovom meču ponovo popunjavao Taimou. Fuel je otvorio meč sjajno, ubedljivim pobedama na Hanamuri i Nepalu. Lepo je bilo videti kako integrišu sva tri dps igrača u sastav, smenjujući aKm-a, Rascala i Effecta po potrebi. Ali nešto je na poluvremenu prelomilo i Mayhem je zaigrao mnogo bolje. King’s Row je mogao da bude Fuelova mapa, ali ih je tim sa Floride zatim potpuno zatvorio i full-holdovao u njihovom napadu. Usledio je Gibraltar, na kom je Fuel ponovo skoro do kraja izgurao payload, a zatim je došlo vreme za odbranu. Na početku ih je Dalas  praktično zaključao u spawn i farmovao, do te mere da je delovalo da će to biti sve. Ali onda je Mayhem napravio zalet i praktično da nije stao sve do kraja, a Tviq i Logix su ih izneli. Rezultat je 2-2 i igra se Ilios. Fuel je delovao demoralisano, slabo, dok je Mayhem igrao kao tim u poletu i relativno brzo i lako su osvojili poslednju mapu i preokrenuli meč, 3-2, so svoju drugu pobedu u ligi!

Sa ovim iznenađujućim mečevima je završena i treća nedelja lige. Na ukupnoj tabeli su koreanski sastavi i dalje na vrhu, mada Spitfire deli svoju poziciju sa Valiantom. Outlawsi i Fusion kompletiraju paket od tri najbolje zapadne ekipe, dok sredinom tabele vladaju Gladiatorsi i Uprising. Ali ako pogledamo ukupan broj pobeda, pa čak i brojeve mapa, vidimo da bi bilo vrlo lako da se neke ekipe izrotiraju na trenutnim pozicijama. Videćemo šta će se od toga ostvariti u sledećoj nedelji, kada nas od srede očekuje još uzbudljivih mečeva.

 

Related Articles