Virtus.Pro postavlja nove kriterijume, već plasirani na The International 2018

Virtus.Pro postavlja nove kriterijume, već plasirani na The International 2018

Kraj Major turnira u Bukureštu gde je Virtus.Pro izdominirao nad VG.J nam je doneo i osveženi poredak na Dota Pro Circuit listi, koji kaže da je Virtus.Pro već sada osigurao mesto na The International 2018. Podsećamo, NIJE PODELJENA NI POLOVINA POENA KOJI SU U IGRI OVE GODINE.

U finalu koje je bilo apsolutno jednostrano (završeno sa 3:0, pogledajte OVDE) Virtus.Pro je delovao kao da igra protiv trećerazrednih protivnika, ali teško da sama krivica pada na VG.J. Jednostavno, ruska ekipa je trenutno najbolje što Dota 2 scena ima da ponudi. Atraktivna a stabilna igra je dovela do osvajanja dva Major turnira zaredom a trećeg Major turnira, od ukupno četiri odigrana ove godine.

Ruse je savladao samo ppd i OpTic Gaming, a Team Liquid im je uzeo jedan meč, dok je LFY samo pripretio, sve ostale nade ostalih ekipa su bile poprilično efikasno ugušene od strane ruskih dominatora.

Detalje bodovne liste možete pogledati OVDE a količina poena koju je VP skupio ove godine je impresivna! Ako to uporedimo sa nekim od sjajnih ekipa koje se bore da skupe 1000 poena, onda je zaista jasno kakvu godinu je VP imao.

Ruska ekipa se sjajno prilagodila na novi sistem. Učešće na više Minor turnira su odmah otkazali, stavljajući pred sebe jasan cilj pripremanja za Major turnire. U ovom trenutku je odigrano tek četiri od 9 Major turnira, a podeljeno je samo 47% poena koji će ove godine odlučivati o učesnicima TI8.

Nije ni čudo što se NoOne smeje i pomalo ruga u intervjuu posle meča, kada su ga pitali šta mu je bilo smešno tokom svih mečeva! Pa i mi bismo se smejali da smo pre polovine sezone osvojili 1.6 miliona dolara SAMO U NAGRADNIM FONDOVIMA. Koji sponzor ne bi poželeo ekipu koja je osvojila 3 od 4 Major turnira? A plus, gde je tu mečka za nesuđenog Rodjera koji je pre godinu dana nastupao za CIS T2 tim? GG WP VP.

Dota 2 ostvaruje snove barem nekima, a nas druge zabavlja kroz prenose. Ostaje još samo jedno pitanje? Može li Virtus.Pro sačuvati ovakva izdanja i za The International, ili će se prepustiti baškarenju na lovorikama i ponoviti već viđeno od prošle godine, pošto je sve ovo scenario koji se za sada ponavlja – dominacija tokom godine i pad kada je najbitnije.

 

Related Articles