Overwatch liga – Tri zapadna tima na vrhu tabele, makar na kratko

Overwatch liga – Tri zapadna tima na vrhu tabele, makar na kratko

Overwatch liga se nastavlja još jednim danom punim zanimljivih mečeva. Petak trinaesti je nekim timovima bio nesrećniji nego što su se mogli nadati, ali to je samo značilo da su mečevi bili zabavniji za publiku.

 

Los Angeles Valiant   2 – 1  Dallas Fuel

Fuel se uigrava sa svojim novim tenkom, ali niko nije očekivao ovako jak otpor ekipi Valianta koja je u žestokom naletu od početka ove faze. Već na Volskayi je Fuel pokazao veliku izdržljivost, kada je Valiant imao 4 minuta više da potvrdi pobedu, da bi ih Fuel nadigrao i naterao ih da se bore za nerešen rezultat. Numbani je bio još uzbudljiviji, a aKm i Rascal su pomogli Dalasu da osigura prvu izgubljenu mapu Valianta u ovoj fazi. Na Iliosu se Dalas odlučio za Taimou-a posle dugo vremena ne igranja na poziciji dps-a i videlo se da još uvek nije u pravoj formi. Valiant je uspeo da se izvuče i izjednači rezultat. Na kraju je ekipa iz LA-a dominirala na Route 66 i sa lakih 3-1 završila mapu i seriju rezultatom 2-1, sa četvrtom uzastopnom pobedom u ovoj fazi.

 

San Francisco Shock  3 – 1  Shanghai Dragons

Sigurno najuzbudljiviji meč ove večeri su igrale ove dve ekipe sa donjeg dela tabele. Dragonsi su konačno izgledali kao pravi tim, mada su i dalje daleko iza ostalih timova, možda ovaj meč označava trenutak kada ponovo možemo reći da imaju neke šanse. Prve dve mape su bile pravo krvoproliće između ova dva tima, koji su se tukli kao grogirani bokseri. Anubis je posle duge borbe pripao Shocku, dok je Numbani pripao Dragonsima. Ilios je posle poluvremena Shock vrlo lako rešio u svoju korist. Sinatraa i Danteh su predvodili svoj tim, dok je Diya imao prilično zapaženu partiju na strani Dragonsa. Junkertown je opet bila  još jedna jako gusta mapa i Dragonsi su bili vrlo blizu da izjednače, ali je Shock za dlaku izbegao odlazak na petu mapu u ovoj uzbudljivoj partiji.

 

Seoul Dynasty  2 – 3  Los Angeles Gladiators

Veče smo zatvorili još jednom vrlo zanimljivom partijom, ovaj put između Dynastyja i Gladiatorsa. Tim koji predsstavlja Koreju je u vrlo promenljivoj formi i sigurno je najvolatilniji među koreanskim ekipama, nešto što su drugi timovi naučili da iskoriste u poslednje vreme. Krenuli su dosta ubedljivo na Anubisu, pobedom od 2-1, ali je nakon ove mape njihov najbolji dps igrač, Fleta, morao da napusti podijum jer se nije osećao najbolje. Umesto njega je ušao Wekeed, koji ima daleko manji hero-pool od Flete. Ovo kao da je olakšalo posao Gladiatorsima, koji su zatim prilično ubedljivo osvojili Blizzardworld i Nepal (iako je na Nepalu bilo 2-1), da bi Seul posle dosta borbe nekako osvojio Junkertown i izborio petu mapu. To je naravno bio Oasis, gde su Gladiatorsi još jednom bili dominantni i nisu dozvolili Dynastyju da osvoji ni jedan point, te su na kraju slavili sa 3-2.

Još samo jedna serija mečeva nas očekuje u ovoj nedelji, a jedva čekamo da vidimo kako će izgledati tabele kada i oni budu završeni. Za sada možemo da se radujemo što su maker trenutno tri zapadne ekipe na vrhu tabele ove faze, iako je izgledno da će se to već večeras promeniti.  Evo koji nas sve mečevi očekuju: London Spitfire – Philadelphia Fusion; New York Excelsior – Houston Outlaws; Florida Mayhem – Boston Uprising. Mečevi kreću u 22h po našem vremenu.

Related Articles