Support tenk meta biće znatno slabija nakon dva nerfa u peču 8.8

Support tenk meta biće znatno slabija nakon dva nerfa u peču 8.8

Zbog profesionalnih igri i turnira, Riot je rešio da u narednom peču tenk supportovi, Braum i Tahm Kench, dobiju ogromne nerfove.

Ova dva heroja nemaju veliki winrate u amaterskim partijama. Braumov je 49%, dok je Tahm Kenchov winrate samo 47%, ali su zato najigraniji i najjači support heroji na profesionalnim LoL turnirima.

Braumov nerf uticaće na njegov armor i magic resist na početku gejma. Armor i magic resist koje daje njegov Winter’s Bite (W skil) biće smanjeni na 10, pa će se tokom levelovanja skila povećati do 26. Ovo je veliki nerf, jer je W skil do sada davao od 17.5 do 27.5 armora i magic resista na početku partije. Takođe, njegov armor će se povećavati za 0.5 po nivou.

Tahm Kench
će dobiti mnogo veći nerf od Brauma. Najveći nerf uticaće na Tahmov Devour (W skil). Od narednog peča, neće više dobijati movement speed boost kada pojede saigrača i trči ka neprijatelju. Naredni nerf biće na njegovom Thick Skin (E skilu). E skil mu više neće vraćati veliku količinu healtha. Sada će mu biti vraćeno samo 15-35% Grey Healtha, što znači da mu je smanjeno za 10%.

Oba ova nerfa uveliko su na PBEu i možemo ih očekivati u peču 8.8, sledeće nedelje.

Related Articles