Developer mobilnih igara, Critical Force, dobio investiciju od 6 miliona dolara za razvoj mobilnog esporta

Developer mobilnih igara, Critical Force, dobio investiciju od 6 miliona dolara za razvoj mobilnog esporta

Critical Force je finski developer mobilnih igara koji je svetsku slavu stekao zahvaljujući pucačini Critical Ops i sada je dobio značajna finansijska sredstva koja će iskoristiti za razvoj mobilnog esports segmenta.

Ovaj developer je od javne organizacije, Business Finland, dobio investiciju od 6.3 miliona dolara za kreiranje esports ekosistema za svoju igru.

Studio sada zahvaljujući prilivu velikog novca ima prilike da poceća popularnost mobilnog esports gejming organizacijom novoh turnira, što im nije nepoznato, jer su već organizovali par manjih turnira za Critical Ops. Pre nego što čujemo koji će prvi veći turnir biti organizovan zahvaljujući ovim finansijama, Critical Ops će se pojaviti na velikom Mobile Masters turniru 23. juna kojeg organizuje industrijski gigant Amazon

Rast mobinog esporta u ovog godini je jako zapažen i gotovo svakog meseca dolazi nova objava o orgranizaciji ili planovima za organizaciju novih turnira, kao što smo na E3 sajmu imalu turnir u MOBA naslovu – Arena of Valor.

Related Articles