Epic objasnio zašto Fortnite za Android neće biti dostupan putem Play prodavnice

Epic objasnio zašto Fortnite za Android neće biti dostupan putem Play prodavnice

Nakon kraćeg polemisanja, Epic je rešio da potvrdi glasine da će Fortnite: Battle Royale za Android biti distribuiran van Play prodavnice.

Umesto toga, igrači će sa sajta kompanije preuzimati .apk verziju igre i instaliraće je na kompatibilnim Android uređajima, kada ona postane dostupna u narednim mesecima. Osim potvrde, Epic je obrazložio i čemu anti-Play politika, i odgovor je manje-više očekivan.

Jedan od čelnika Epic Gamesa, Tim Svajni, je održao Q&A sekciju u kojoj je govorio da je Epicu zapravo glavni cilj za Android da igrači direktno pristupe igre, bez ikakvih drugih peripetija, i da veruju da će to što postoji više izvora softvera doprineti zdravoj konkurenciji na Androidu.

Naravno, razlog leži i u tome što Gugl oduzima 30% ukupnog profita za igre kao vrstu takse, pa kompanije ostaje 70 procenata profita za sve troškove. Ranije smo već obrazložili koliko bi novca Epic eventualno izgubio od distribuiranja Fortnitea putem Play prodavnice, pa je sasvim logično čemu ovaj potez, a videćemo da li će to pomoći i ostalim developerima, kao što Svajni tvrdi da hoće.

Related Articles