Da li Tencent polako okreće leđa Riot Gamesu?

Da li Tencent polako okreće leđa Riot Gamesu?

Kineski gigant, i jedna od najvećih svetskih kompanija, koja u svom vlasništvu ima developere popularnog League of Legends, Riot Games, izgleda da polako okreće pogled od ove igre i njenih developera i više gleda ka segmentu mobilnog gejminga.

The Information je izdao zanimljivi izveštaj o odnosu dveju kompanija od samog početka saradnje u 2011. godini, gde je otkriveno da je Tencent u samom usponu popularnosti mobilnog gejminga od Riota zahtevao da se LoL prenese u mobilni format, što je odbijeno sa razlogom da takvo iskustvo nije moguće na mobilnim uređajima.

Tencent je od toga odustao sa kompanijom pa je kreirao sopstvenu MOBA igru za smarfone, nama poznatu kao Arena of Valor. Ova igra je na samom početku delila ogroman broj sličnosti sa League of Legends, što se Riotu naravno nije svidelo, pa je Tencent igru izmenio samo u toj meri da ne povređuje intelektualno vlasništvo druge strane.

Osim ovoga, kamen spoticanja u saradnji dveju kompanija je i opadanje popularnosti MOBA žanra, pa samim tim i LoL-a, što ujedno dovodi do manje zarade. Tencent je sada više okrenut ka Battle Royale igrama kao što su PUBG i Fortnite, čije kompanije takođe poseduje, a ovo svakako znači da LoL sve više ostaje u senci.

Nakon pojavljivanja ovog teksta u The Information, neki developeri su za dotesports izjavili kako je zapravo saradnja sa Tencentom trenutno na najboljem nivou i da zajedno rade na novim igrama, a u izjavi stoji i da iako broj igrača opada League se i dalje dosta dobro drži.

Videćemo kako će se ova saradnja pokazati u narednom periodu i da li će se odnos popraviti ili će nastaviti da tone zbog različitih interesovanja.

Related Articles