Razer ulazi u mobilni esport sponzorstvom tima Tribe Gaming

Razer ulazi u mobilni esport sponzorstvom tima Tribe Gaming

Kada pomislimo na Razer, uglavnom pomislimo na vrhunske tastature, miševe i slušalice, ali ste verovatno već do sada čuli da je ova marka poznata po vrhunskim periferijama nedavno ušla i u biznis gejming mobilnih telefona.

Otuda i ovo partnerstvo o kome danas pišemo deluje kao prirodni korak u razvoju novog tržišta kompanije. Naime, Razor je potpisao strateško partnerstvo sa esport organizacijom Tribe Gaming, koja je fokusirana ekskluzivno na mobilne esport naslove, kao što su Vainglory, Clash Royale ali i  Fornite.

Tim Tribe Gaming je u septembru prošle godine preuzeo Vainglory sastav Immortalsa, i zatim sa tom istom ekipom odneo titulu šampiona sveta na svetskom prvenstvu u decembru, šampionatu čije je jedan od sponzora bio i sam Razor.

Deo ovog sponzorskog dogovora podrazumeva i to da će igračti igrati i takmičiti se na Razer telefonima, kao i snimanje dokumentarne serije o Vainglory sastavu ekipe.

Mobilni gejming i esport doživljava eksplozije velikih razmera na istoku, pogotovo u Kini, dok u zapadnom svetu još uvek nije uzeo maha, ali polako postaje sve popularniji usled toga što i brojni “pravi” naslovi, poput PUBG, Fornite i Hearthstone, imaju svoje mobilne varijante.

 

Related Articles