Astralis i NAVI u velikom finalu

Astralis i NAVI u velikom finalu

Nakon 2 neubedljiva nastupa poraženih ekipa, prvoplasirana i drugoplasirana ekipa svetske rang liste će se sastati u velikom finalu CS:GO Mejdžora u Londonu.

Prvi polufinalni meč dana bio je između NAVI-a i MIBR-a. Na obe mape bez puno problema slavila je ukrajinsko-ruska ekipa, a S1mple i Electronic su još jednom dokazali zašto su možda i najopasniji tandem trenutno u sceni. Prvo se igrao Overpass, mapa koju je izabrao NAVI, a brzo smo videli i zašto. Sjajno su započeli na T strani i nakon što su poveli sa 10-5, znalo se da MIBR neće moći lako da se vrati u meč. Zeusova ekipa je dobro startovala i drugo poluvreme, uzevši još pet rundi za redom. U tom trenutku MIBR je uspeo samo da smanji razliku, a konačan rezultat bio je 16-10. Svi su bili veoma iznenađenji kada je MIBR uzeo Dust 2 kao svoj izbor, nakon što su poslednji put na ovoj mapi bili poraženi rezultatom 16-0. Ni u ovoj prilici nisu prikazali puno bolju igru nego u tom meču protiv Astralisa, pa su i ovu mapu izgubili  rezultatom 16-5. Iako je Natus Vincere bio favorit u ovom meču, nadali smo se da ćemo gledati zanimljiviji meč, ali S1mple i electronic su bili nezaustavljivi.

Drugi polufinalni meč je trebao da bude jedan od najzanimljivijih mečeva na ovom turniru, a kao i prvi i ovaj meč je podbacio. Team Liquid koji je bio u sjajnoj formi do ovog meča, nikako nije uspeo da pronađe svoju igru protiv danske ekipe koja je igrala besprekorno. Prvo se igrao Nuke, Astralisov izbor. Prvi deo ovog meča je bio dosta promenljiv, pa su se obe ekipe često smenjivale u rundama, ali nakon što je Astralis ipak uzeo 9 rundi na T strani, za njih nije bio problem da završe meč u drugom poluvremenu, pa su slavili sa 16-8. Na red je došao Mirage, mapa na kojoj je Liquid na ovom turniru bio bez poraza, ali ovde nisu imali rešenje za CT stranu Astralisa, koji je nakon prvog poluvremena vodio sa 12-3. Nakon toga Astralis je još jednom rutinski slavio sa 16-7. Device i Dupreeh su 2 momka koja se uvek nalaze na vrhu tabele u ovom timu, ali ovaj duel pokazuje koliko je danska ekipa zapravo u dobroj formu, pošto su u ovom meču Xyp9x i Magisk bili najbolji igrači.

U sutrašnji meč niko ne ulazi kao favorit, pošto obe ekipe imaju podjednake šanse da pobede. Ovo je definitvno najbolje finale koje smo mogli da dobijemo, pošto su ovo 2 najbolje ekipe ove godine, pa će i jedni i drugi hteti da krunišu ovu sezonu mejdžor trofejom. Meč počinje u nedelju 23. septembra u 19:10, format će biti BO3. Koja ekipa je vaš favorit i za koga će te sutra navijati?

 

Related Articles