Navijači u Švajcarskoj poručili “ne esportu” gađajući igrače PlayStation kontrolerima

Navijači u Švajcarskoj poručili “ne esportu” gađajući igrače PlayStation kontrolerima

Ovog vikenda se u prvoj fudbalskoj ligi Švajcarske desio jedan pomalo komičan incident sa navijačima, koji je ipak doveo do toga da se utakmica prekine na neko vreme, jer je opasno ugrozio igrače na terenu.

Naime, meč su igrali Jang Bojsi i Bazel, i navijači domaćih Jang Bojsa imali su šta da poruče po pitanju planova tima da ulaže novac u otvaranje esport odeljka ekipe.

Oni su negde oko 15. minuta krenuli da gađaju teren – kontrolerima za PlayStation konzolu, na kojima su pisale poruke poput “Fuck esports”, i time su jasno poručili vlasnicima kluba da žele da se novac ulaze u fudbalski sastav, a ne u esport diviziju. Sve ovo je pratila i koreografija sa velikim znakom za pauzu, kao i razni natpisi gde se govori pogrdno o esportu.

U ovoj akciji su zajedno učestovali tvrdokorni navijači obe ekipe, jer i Bazel i Jang Bojsi planiraju da otvaraju svoja esport odeljenja. Nakon prekida kako bi se uklonili kontroleri i teniske loptice kojima je teren gađan, utakmica je nastavljena i završena ubedljivom pobedom Bojsa sa 7-1.

 

Related Articles