Cloud9 obezbedio 50 miliona dolara investicija, ulaže u izgradnju esport centra

Cloud9 obezbedio 50 miliona dolara investicija, ulaže u izgradnju esport centra

Cloud9, jedan od najvećih i najpopularnijih severnoameričkih esport brendova, obezbedio je ove nedelje set ulaganja od preko 50 miliona dolara, što će ovoj renomiranoj esport organizaciji omogućiti dalja ulaganja i širenja kapaciteta.

Među najvećim ulagačima u ovoj “seriji B” rundi finansiranja je kompanija Valor Equity Partners, a tu su još i investicioni fondovi TrueBridge Capital Partners i Reimagined Ventures, te osnivač portala Glassdoor, Robert Hohman.

Ovo je do sada ubedljivo najveći priliv kapitala u Cloud9, koji je prošle godine imao priliv investicija od oko 25 miliona dolara.

Ovaj novac će pre svega biti iskorišćen za izgradnju postrojenja u Los Anđelesu, od oko 2800 metara kvadratnih, koje će imati funkciju baze operacija i trening centra za sve Cloud9 timove i igrače, izgrađenog specijalno za potrebe esport timova i opremljenog najsavremenijom opremom.

Osim kao baza operacija, ovaj centar će služiti i kao mesto za razvoj mladih nada esporta, gde će specijalni talenti i buduće zvezde dobiti priliku da treniraju i vežbaju pod istim krovom kao i profesionalci.

Related Articles