Valiance se plasirao na zatvorene kvalifikacije za evropski majnor

Valiance se plasirao na zatvorene kvalifikacije za evropski majnor

Za vikend održale su se otvorene kvalifikacije, nakon kojih su se dve prvoplasirane ekipe plasirale na zatvorene kvalifikacije za evropski Majnor, koji će voditi igrače na Mejdžor turnir u Katovicama.

Iako je domaći tim skoro menjao sastav, oni su uspeli da pruže par odličnih partija tokom kvalifikacija i da obezbede dalju borbu za prvi Mejdžor naredne godine. Do sada Valiance su predstavljali igrači sa ovih prostora, ali dolaskom Espiranta i OttoNd-a, ova ekipa može znatno da napreduje na listi najboljih svetskih timova.

Oni su tokom kvalifikacija prvo morali da odigraju nekoliko rundi baraža, a nakon toga morali su da pobede ekipu LeftOut, Vitality, koji važio za jednog od glavnih favorita i nemački Expert, sa kojima su na kraju igrali BO3.U tom duelu ubedljivo su slavili sa 2-0 i obezbedili plasman na yatvorene kvalifikacije. Pored njih drugo mesto u zatvorenim kvalifikacijama zauzela je poljska ekipa x-kom, koja iznenadila sve dobrim partijama, da bi na kraju savladala Red Reserve rezultatom 2-1.

Zatvorene kvalifikacije odžaće se od 12-13. decembra, gde će se 16 ekipa boriti za 8 mesta koji vode na Majnor. Ostala su još samo 2 slobodna mesta na tim kvalifikacijama, a tamo će se naći mnoge velike ekipe poput Mousesportsa, Northa, Virtus.Pro-a, Ence-a, pa će definitivno biti veoma zanimljivo gledati te mečeve, u kojima će sigurno biti veliki broj iznenađenja.

Related Articles