Urgot ponovo postaje velika pretnja u peču 9.6

Urgot ponovo postaje velika pretnja u peču 9.6

Urgot važi za jednog od nezgodnijih heroja, otkada je doživeo rework pre dve godine. Postao je ogromna pretnja na top lejnu, obzirom da radi štetu sa distance, a pritom je poprilično tenkast. Ipak, nakon nekoliko nerfova ove godine, znatno je opao, kako u solokju, tako i u profesionalnim partijama. Riot je povodom toga, odlučio da u peču 9.6 napravi nekoliko velikih izmena, kako bi ga vratili u život.

Njegova Purge (W) magija više ne pruža štit, ali ima manji kuldaun, košta manje mane i daje više on-hit štete. Na poslednjem ranku čak košta 0 mane i nema kuldaun, te praktično postaje toggle magija. Ovo deluje zastrašujuće, ali moramo uzeti u obzir činjenicu da bi Urgot, kako bi preživeo lejning fazu, morao levelovati Q magiju.

Sadašnja Disdain (E) magija, pruža štit koji je prethodno davao Purge. Ovo je vrlo korisna promena, obzirom da je E njegov jedini način da pobegne ili krene na neprijatelja, te uglavnom želite štit u takvim situacijama.

Štit se sada skejluje sa bonus HP i AD poenima, umesto samo sa životnim poenima. Ovo znači da je Black Cleaver kao prvi ajtem postao još bolji, obzirom da će štit biti jači. Disdain (E) daje više štete na početku, ali ona opada vremenom i skejluje se sa bonus AD poenima, što eventualno može usloviti igrače na više AD orijentisanu ajtemizaciju.

Što se tiče ultimativne magije, ona dobija veliki baf na početku u vidu štete, dok se rejndž povećao na čak 2.500 junita. Dakle, ukoliko nemate mnogo Hpa, moraćete poprlično daleko da odete, kako vas Urgot ne bi ubio. Kada se osvrnemo na sve ove promene, zaključujemo da su ovi bafovi bili i te kako potrebni Urgotu. Kako bi kompenzovali, Urgot je sada možda mehanički kompleksniji za igru, ali ima mogućnost da se otme kontroli, već od samog početka, što otvara mogućnost za mnogo agresivniju ajtemizaciju.

Urgot je postao mnogo opasniji heroj i pritom nije jedan od onih koji stoje u lejnu i farmaju sa distance, te služe kao of-tenk u kasnijim fazama partije. Peč 9.6 omogućiće Urgot mejnovima da postanu nezaustavljive ubilačke mašine.

Related Articles