Najgledaniji esport događaji 2019. godine

Najgledaniji esport događaji 2019. godine

Svi smo prisustvovali beskrajnim raspravama o tome koje igre su najigranije. Neretko smo poredili i gledanost video igara sa sportom, ali na kraju je uvek bilo teško dobiti tačne informacije. Ipak, ovoga puta Esports Charts se potrudio da izvuče listu najgledanijih esports takmičenja u prethodnoj godini, neračunajući publiku iz Kine, koja koristi posebne sajtove za gledanje.

Esports Charts je zajedno sa Esports Insiderom izvukao one najbitnije informacije. Po satima utrošenim, League of Legends Worlds se nalazi ubedljivo na prvoj poziciji sa 137 miliona sati. Nakon toga sledi, Dota 2 International, koji je možda slabiji po gledanosti, ali je zato ubedljivo prvi po novčanim nagradama. Treće i četvrto mesto pripalo je CS:GO Major turnirima u Katovicama i Berlinu. Takođe, u korist LoL-a definitivno ide i dužina turnira, jer najvažniji mečevi igraju isključivo vikendom u pristupačnim satnicama za sve gledaoce.

Što se tiče prosečnog broja gledalaca, na prvom mestu se nalazi Svetsko Free Fire prvesntvo u Rio de Žaneiru, koje je u proseku gledalo oko 1,2 miliona ljudi. Iza njega se nalazi Svetsko Fortnite prvenstvo, da bi tek na trećem i četvrtom mestu bili Lol Wolrds i Dota 2 International.

Free Fire je ovde veliko iznenađenje za mnoge, ali ovo je samo pokazatelj koliko su popularne mobilne igre, naročito na azijskom tržištu, odakle i dolazi većina igrača.

Što se tiče maksimalnog broja gledalaca u jednom trenutku, LoL Wolrds ponovo uzima ubedljivu pobedu sa 3,9 miliona. Na drugom mestu se nalazi Fortnite sa 2,3 miliona, dok je FreeFire zamalo bolji od Dote, koja je imala 1,9 miliona.

Ono što vidimo da je League of Legends Worlds definitivno obeležio 2019. godinu, a vrlo je moguće da se tako nešto dogodi i ove godine. Ipak, sve ove brojke su stvarno nerealne, što pokazuje nivo do kojeg je dogurao esport u svetu. Detaljan pregled ovih tabela, možete pronaći – OVDE!

Related Articles