Overwatch liga – Zašto 12, kada može 15 mapa?

Overwatch liga – Zašto 12, kada može 15 mapa?

Gotova je nedelja Overwatch lige u kojoj je bilo čak sedam mečeva koji su morali biti rešeni na pet mapa. Toj brojci su dodatno doprineli mečevi poslednjeg dana, jer su sva tri rešena upravo na petoj mapi, Oasisu.

 

London Spitfire  2 – 3  Philadelphia Fusion

London je tim koji definitivno ima neke probleme u trećoj fazi. Tim koji je bio poznat po ubedljivim igrama sada deluje ošamućeno već četvrtu partiju za redom i više ne možemo da krivimo ni postavu, ni izmene. Istina, Filadelfija ih je pobedila i u njihovom pređašnjem duelu, ali tada je to oslovljeno kao iznenađenje. Dva puta za redom to svakako više nije. Ne samo to, već je Fusion krenuo sjajno i na prve dve mape praktično razbio London koji se nije ni video. Povratili su se na sledeće dve koje su relativno lako rešili u svoju korist, ali Oasis je Fragijevo igralište i Fusion je lako trijumfovao sa eQo-om nazad u postavi. London ponovo nije imao odgovor za Carpea, mada su Birdring i Hooreg na momente uspevali da mu se suprotstave, dps igrač Fusiona nije imao pravi odgovor u redovima Spitfire-a.

 

New York Excelsior  3 – 2  Houston Outlaws

Uzbudljivo veče se nastavilo sudarom Njujorka i Hjustona. Bilo je zabavno videti Pine-a sa većom minutažom i drago nam je da polako vraća samopouzdanje i proizvodi rezultate na kakve smo od njega navikli još od prve faze. Hjuston je poveo na Volskayi nakon dodatnog napada, da bi Njujork uzvratio sjajnom borbom na Blizzardworldu. Sa nerešenim rezultatom na poluvremenu, odmah smo znali da nas očekuje sjajan duel. Nepal je bio žestoka borba i ekipe su morale da se bore na sva tri pointa, da bi Outlawsi nekako izvukli pobedu od 2-1. Sledeći je bio Route 66, gde je Njujork igrao vrlo sigurno i obezbedio petu mapu. Na Oasisu je Hjuston poveo i postojala je realna opasnost od novog velikog iznenađenja, jer su i na drugom pointu došli do 99%. Međutim, Excelsior je preokrenuo i osvojio taj point, a zatim i sledeći, zamalo izbegavši novo iznenađenje i pobedivši konačnim rezultatom 3-2 u meču koji je izgledao kao izgubljen.

 

Florida Mayhem  2 – 3  Boston Uprising

Posle ovakva dva meča, čekao nas je još jedan tesan duel. Boston je tim koji je uspeo da iznenadi Njujork i sada im je bila potrebna pobeda da se osiguraju na vrhu tabele u ovoj fazi. Mayhem je igrao bez Logixa i Cwoosha, a već na početku je Uprising udario opak ritam i vrlo lako pobedio Anubis, a zatim i Blizzardworld. Delovalo je da će lako odneti pobedu, s’ obzirom na to kako je Mayhem delovao u prvom poluvremenu meča. Međutim, posle poluvremena su se vratili osveženi i spremni za igru, a to su odmah i pokazali na Nepalu koji su pobedili 2-0. Zatim se igrao Junkerton, gde su Manateen i ekipa pružili tvrd otpor favoritima, na kraju ih zaustavivši na 3-2, tako da se morao igrati Oasis i po treći put istog dana. Ali Oasis je bio druga priča i Boston je igrao fenomenalno, dok se tim Floride praktično nije ni video, tako da je bila laka pobeda od 2-0 i konačnih 3-2.

Kada se prašina razišla nakon ovako uzbudljive večeri u Overwatch ligi, mogli smo videti da je situacija na tabeli faze vrlo zanimljiva. Dve zapadne ekipe su na vrhu, Njujork se nekako domogao trećeg mesta, dok je odmah za njima još jedan zapadni tim. Za to vreme, London je u donjem delu sa samo jednom pobedom u četiri meča! Posle ovakvih rezultata, jedva čekamo sledeću nedelju da bismo videli kako će se ova faza nastaviti – ali sigurno je da ovo nije kraj uzbuđenjima.

Related Articles