Overwatch liga – Fleta nadigrao Big Bossa

Overwatch liga – Fleta nadigrao Big Bossa

Gotov je treći OWL dan ove nedelje. Nadali smo se mnogo uzbudljivijim mečevima s’obzirom na parove, ali ispostavilo se da je samo jedan tim uspeo da pruži nekakav otpor.

 

Los Angeles Valiant  3 – 2  Boston Uprising

Valiant je počeo sjajno protiv oslabljenog Uprisinga. King’s Row i Hanamura nisu bili ni blizu, tako da je delovalo da će ovaj meč biti gotov jako brzo. Međutim, na poluvremenu se Boston osvestio i počeo da igra daleko bolje nego što smo ih videli u ovoj fazi. Doduše, nije pomogao ni Agilities, koji je insistirao na igranju Genjija u Briggitu, koja ga je lako kontrirala. Boston je uspeo da povrati sledeće dve mape i izjednači rezultat, što znači da se igrala peta mapa, Nepal. Na Nepalu je Agilities oživeo na Pharah-i, dok mu je Soon pružao snajpersku podršku. Mladi kanađanin je uspeo da se iskupi za slabu igru na prethodne dve mape i obezbedi pobedu LA Valiantu, rrezultatom 3-2.

 

New York Excelsior  4 – 0  Seoul Dynasty

Bez obzira na formu, prethodni susreti ova dva tima su uvek bili prava poslastica, možda najviše zbog starog rivalstva sa Appex šampionata pre OWL. U ovom meču je Miro ponovo bio tenk, a Ryujehong se vratio na svoju standardnu poziciju flex supporta. To nije pomoglo previše, jer je Excelsior igrao fenomenalno, kao što smo do sada već i navikli. Najsvetlija tačka u timu iz Seula je bio Fleta, koji je uspevao da parira dps-u Njujorka, ali to nije bilo dovoljno da Dynasty stane na put najboljem timu u ligi. Excelsior ne pokazuje znake posustajanja, a posebno je impresivno što i pored nove mete nemaju problem da igraju svoju igru i sami diktiraju kako se igra razvija.

 

San Francisco Shock  4 – 0  Houston Outlaws

Još jedan meč od kog smo puno očekivali, pogotovo što su mnogi smatrali da je ovo prava meta za igrače Outlawsa. Shock je izgledao impresivno, najviše zahvaljujući radu sa novim trenerom Crustyjem, koji je prešao iz Bostona. Uticaj ovog trenera je više nego očigledan, kada se uzmu u obzir forme ova dva tima sa i bez njega. Partija je bila brutalna po Hjuston, koji je za četiri mape uspeo da osvoji samo jedan point, dok je San Francisko pokazao odličnu koordinaciju, a popunio rupu koja ih je mučila u prethodne tri faze – nemogućnost da završe dobijene borbe. Sa ovako ubedljivim porazom, šanse Hjustona za plasman u playoff su drastično smanjene, dok Shock i dalje ima realne šanse da se plasira u playoff ove faze.

Ostali su još večerašnji mečevi kako bismo imali pravi poredak timova na tabelama, ali već se kristališu neke zanimljive avenije napretka za neke od timova. Večeras se sastaju: Seoul Dynasty – London Spitfire; Shanghai Dragons – New York Excelsior; Dallas Fuel – Philadelphia Fusion. Mečevi kreću od 22h po našem vremenu.

Related Articles