Rocket League Championship Series se širi na Latinsku Ameriku

Rocket League Championship Series se širi na Latinsku Ameriku

Možda kod nas esport scena iza Rocket League nije toliko velika, ali smo ipak u RUR-u održali nekoliko turnira na kojima se okupio veliki broj fanova, pa je svakako i kod nas ovaj naslov privukao vernu bazu fanova.

Rocket League ima stabilno i i veoma popularno svetsko takmičenje pod imenom Rocket League Championship Series, koje obuhvata regione Evrope i Severne Amerike, gde se igrači tokom čitave sezone bore za plasman na završnicu gde ih očekuje milion dolara šampionske nagrade.

Kompanija Psyonix, koja stoji iza Rocket League, danas je objavila da će se Rocket League Championship Series prošiti i na južnu hemisferu, odnosno na region Latinske Amerike u narednoj sezoni, odnosno 2019. godine i sezone 7.

Iz Psyonixa kažu da je ovaj region “veoma obećavjući i da smatraju da ima gomilu kvalitetnih igrača”, te da su zato veoma srećni što ih dodaju i lanac zvaničnih takmičenja.

Takođe najavljuju i da imaju planove da nastave da podržavaju i šire esport takmičenja u RL i na ostale regione i oblasti gde god za to postoji interesovanje i uslovi, tako da ćemo u narednom periodu verovatno videti i uključivanje nekih azijskih regiona u Championship Series.

 

Related Articles