Valve lansirao Steam.tv, želi da bude konkurencija Twitchu

Valve lansirao Steam.tv, želi da bude konkurencija Twitchu

I dok Amazon preko Twitch platforme, čiji je vlasnik, polako ulazi u domen servisa za distribuciju igara, izgleda da je Valve rešio da zada kontra udarac, pa je tako juče na kratko lansiran projekat Steam.tv.

Ideja iza Steam.tv je vrlo jednostavna, u pitanju je striming platforma poput Twitcha. Jučerašnje eksperimentalno lansiranje pokazalo je mečeve The Internationala, koji je uveliko u jeku, i očigledno je da Valve smatra da je došao trenutak da zagrebe i ovo parče esport neba, pogotovo što je i sam Valve poznat još od davnih vremena po HLTV preko koje smo mogli da gledamo uživo partije CS i pre striming sajtova.

Do sada su mnogi već pokušali da skinu Twitch sa trona, Youtube, Facebook i Microsoft imaju svoje lajvstriming servise, ali se ni jedan nije pokazao tako popularnim kao dobri, stari Twitch na koji je publika prosto navikla. Videli smo skandale ranije početkom godine kada je ESL želeo da svoje esport događaje prenosi direktno preko Fejsbuka, što je publika “prihvatila” sa masovnim bojktom i negodovanjem, i što je verovatno zabrinulo i sam Valve.

Ostaje nam da vidimo šta će Steam.tv ponuditi kada se lansira, ali i dalje sumnjamo u to da će neko u dogledno vreme uspeti da makar i malo zapreti Twitchu, ali ako neko to može, onda je svakako Valve ta kompanija, pogotovo što u svojim rukama drži dva esport naslova koja spadaju među najgledanijima, CS:GO i Dota 2, i pa verujemo da može na razne načine da stimuliše publiku i igrače da krenu da prate ove igre preko njihove nove platforme.

 

Related Articles