CS:GO – Virtus.Pro potvrdio Morelz-a kao petog člana ekipe

CS:GO – Virtus.Pro potvrdio Morelz-a kao petog člana ekipe

Piotr “morelz” Taterka je momak koji je u više navrata nastupao za Virtus Pro kao zamena, a poslednji put pre nešto više od mesec dana. Odlaskom Pavela “byali” Bielinjskog on je zvanično prešao sa pozicije zamene u stalnu petorku VP-a.

Dvadesetčetvrogodišnji Poljak je nastupao za rusku oranizaciju nakon odlaska Snax-a u mousesports, gde je zabeležio nastupe na DreamHacku u Valensiji i IEM Šangaju. Beležio je prosečan rejting od 0.88, a po dolasku Michala “snatchie” Rudzkog, koji je došao ka zamena za Snax-a, on je zvanično poptisan kao izmena.

Nakon što se još jedan turnir u nizu završio jako loše za poljsku ekipu, oni će sada konačno moći da se fokusiraju da poprave svoju igru. Sa obzirom da je ekipa znala de će ih byali napustiti, oni nikako nisu mogli da se skoncetrišu na pripreme, jer su znali da će tim uskoro opet doći do promene. Jaroslav “pashaBiceps” Jažonbkovski je u jednom razgovoru za poljsku radio stanicu pre neki dan izjavio kako nema nameru da završi svoju karijeru.

Dolaskom Morelz-a oni dobijaju igrača sa kojim očigledno imaju dobar odnos kada je u pitanju komunikacija, ali pitanje za njih je da li će oni sada moći da se povrate u formu, da na bilo kakav način ugroze jače ekipe na nekom većem turniru. Dovođenjem Michala “MICHU” Milera i Snatchija, VP je dobio možda i 2 najtalenotavnija poljska igrača, koji uz iskustvo Pashe i Filipa “NEO” Kubskog bi definitvno trebali da mogu da se nose sa svim ekipama.

Po mišljenju autora ovog teksta, očekivano je bilo da Virtus Pro dovede nekog igrača koji se ili već dokazao na profesionaloj sceni ili se smatra za novog mladog talenta koji bi se uz dobro vođenje za koju godinu pokazao kao vrhunski igrač. Dovođenjem Morelz-a smatram da oni nisu dobili ono što će im pomoći da se vrate na sam vrhunac ove scene, pošto od njega još uvek nismo dobili konstantno dobre partije. Za sada sve što je on prikazao bilo je prosečno, ali ukoliko se sada ekipa stvarno bolje bude slagala što se tiče same komunikacije, postoji šansa i da se iznenadimo. Ono što će njima verovatno najviše faliti je frag potencijal, pošto je znanje o samoj igri neosporno.

Oni će već za par dana igrati ESEA online ligu, a prvi LAN turnir na kojem će učestvovati zajedno biće BLAST Pro Series u Istanbulu, koji počinje 28. septembra.

 

Related Articles