CS:GO – Vitality predvođen mladim Francuzom osvaja svoj prvi trofej

CS:GO – Vitality predvođen mladim Francuzom osvaja svoj prvi trofej

Tokom ovog vikenda igrao se Dreamhack Open u Atlanti, a nova francuska ekipa, predvođena mladim Zywoo-om je prikazala znatno bolju igru na Lan turniru, nego što su do sada prikazivali na onlajn turnirima.

Iako su ovaj turnir započeli porazom od ekipe Ghost, Vitality je tada vezao 2 pobede protiv Fragstersa i Rogue-a, da bi se kvalifikovali u polufinale. Tamo su nakon preokreta u duelu sa Complexity-em slavili rezultatom 2-1, da bi zakazali veliko finale protiv brazilske ekipe Luminosity.

Luminosity, koji je takođe igrao dosta dobro na turniru, u ovom finalu nisu imali šta da traže. Finale se igralo u BO3 formatu, a na obe mape Vitality je ubedljivo slavio. Brazilska ekipa je sve ukupno uspela da osvoji samo 10 rundi, pa je Vitality slavio sa 16-4 na Mirage-u i 16-6 na Overpassu. Mladi Matju “ZywOo” Herbo se pokazuje kao pravi pogodak za novu ekipu iz francusku, a sa samo 18 godina deluje kao jedna od najvećih zvezda ovog esporta. Iako u njegovoj ekipi nastupaju 4 veoma iskusna igrača, on je taj koji ih je prevdodio tokom celog turnira.

Ovo je prvi trofej koji je ova nova ekipa osvojila, što će biti sigurno od velikog značaja i za samu organizaciju, koja je od skoro počela da ulaže i u ovu esport scenu. Za ZywOo-a ovo je prvi trofej u karijeri, ali ako ovaj momak nastavi ovako da igra, ovo će biti samo još jedan u nizu.

Related Articles