Završena grupna faza EBL-a

Završena grupna faza EBL-a

Nakon 7 uzbudljivih nedelja konačno je došao kraj grupne faze Esports Balkan Lige u League Of Legends-u. Ove godine smo imali prilike da vidimo dosta dobrih ekipa i uzbudljivih mečeva. Dokaz za to je tabela EBL-a gde smo na par mesta mogli videti veoma izjednačene rezultate ili samo jednu pobedu razlike. Do samog kraja se nije znalo koje ekipe će igrati play off ove prestižne lige a koje će morati da se bore za svoj slot sledeće godine.

Tabela nakon nakon ligaške faze izgleda ovako:

Iz tabele možemo videti da će u play off fazi takmičenja učestvovati ekipe: ASUS ROG ELITE, Crvena Zvezda, Level Up.BoosterEnergy, WiLD MultiGaming. Ekipe koje će sledeće godine morati da izbore svoje mesto u EBL-u su x25 Esports i slovenački ThePlan koji je i ove godine na takmičenje došao kvalifikacionim putem.

Prvi polufinalni meč koji će se odigrati je između ekipa ASUS i WiLD i on će biti održan u subotu u 16h dok će se drugi meč između Crvene Zvezde i Level Up-a odigrati u nedelju u isto vreme. Ove mečeve možete gledati direktno na SportKlub Esports TV kanalu. Pobednici ovih mečeva odigraće epsko finale u Kombank dvorani 24. avgusta. Osvajača EBL lige pored novčane nagrade očekuje i plasman u prestižnu League Of Legends ligu tako da je na stolu i te kako veliki ulog za koji se vredi boriti.

Related Articles