Šta smo naučili od ESL Hamburg One šampionata?

Šta smo naučili od ESL Hamburg One šampionata?

ESL One Hamburg završio se 27. oktobra velikim i uzbudljivim finalom između ekipa TNC Predator i Gambit Esports.
Ovom pobedom je ekipa TNC postala prvi Dota 2 tim iz SEA regije koji je podigao ESL pehar.
Turnir u Hamuburgu možda nije deo zvaničnog DPC-a, ali 7 timova koji će igrati na predstojećem Summit 11 Minoru i MDL Chengdu Majoru su učestvovali na ovom turniru.

GOSU.AI je objavio korisnu infografiku koja je nam je dala uvid u neke ključne statistike sa turnira.
Evo šta smo naučili od ESL One Hamburg.

Abbadon, Faceless Void, Kunka i Gyrocopter u na vrhu pick/ban liste.

Dva fleksibilna pika i dva hard kerija iz potpuno razumljivih razloga.
Četiri heroja sa ogromnom količinom sustain-a su pikovi koji se teško kaznjavaju bez obzira da li su odabrani u prvoj fazi drafta.

Abbadon je prosto napast na kojoj god poziciji se nalazi, igrao kao offlane pik ili kao tvrda petica.
Prosto, koilčina zastite koju ovaj heroj pruža kao i mogućnost samoubistva Mist Coil-om omogućava Abbadonu da neprijatljske ofanzive nagradi apsolutno ni sa čim, posebno u lejning fazi kada se gejm “prelama”.

Faceless Void je i danas dan jedan od najjačih carry heroja u Doti.
Ovakvi pikovi se moraju kažnjavati u ranoj fazi igre, jer u suprotnom može biti jako teško ubiti heroja poput Voida koji sve svoje ofanzivne prednosti može takođe pretvoriti u defanzivne.
Čak i sa dosta manjim farmom, Chrono ostaje jedan od najjačih timskih spelova u igri, omogućuvajući surovu kolicinu dmg-a ako se precizno iskoristi. Vec na desetom levelu, 12 strenght talenat mu dodatno povećava moć preživljavanja i potpuno je logično zašto je Void primarni carry pik većine ekipa.

Kunkka je fleksibilni pik koji može igrati bilo koju poziciju od dvojke do četvorke.
Admiral se može pohvaliti jednim od najludjih inicijalnih raspona u igri i dolazi u obliku polu-pouzdanog slova X koji vuče neprijatelje nazad. Jednostavno, Kunka je trenutno previše OP. Da li postoji nešto dosadnije od Kunke koji sa samo 2 bracera već ima 1500 helta i radosno trči ka tebi? Ogroman damage potencijal, fizički i AoE, single target, teamfight, samo reci, Kunka je tu.

Kada je rec o Gyrocopteru, šta možemo reci. Fleksibilan izbor, damage, carry potencijal? Apsolutno sve od navedenog.
U dosta gejmova smo ga videli i na mid poziciji i jednostavno, Gyrocopter je leteća damage mašina. Single target Rocket Barage i Homing Missile mu omogućavaju da izoluje heroja po želji i nanese mu tonu štete, u većini slucajeva da ga praktično izbriše ako odluči da mu je najveća pretnja. Takođe, potencijal fizikal damage-a koji ovaj Heroj poseduje, posebno sa Aghanim Scepterom koji od Gyrocoptera pravi Zver. AoE fizikal na Flak Canonu, AoE magical na ultiju, sta je više potrebno?

Čak i sa nekim malim nerfovima koji će verovatno doći u u narednim patch-evima, očekujte da ćemo ove heroje videti još više tokom predstojećih Minor i Major šampionata.

Kada su itemi u pitanju, Black King Bar potpuno očekivano ostaje jedan na vrhu liste itema koji su najčešća opcija a pritom koštaju preko 2.500 golda. Slede Aghanim Scepter, Boots of Travel, Eul’s Scepter i Pipe of Insight. Iako je prepravljan već šest puta, BKB i dalje ostaje najpopularniji izbor i to sa dobrim razlogom. Uprkos alternativama poput Aeon Diska ili Lotus Orb-a ili možda statusne otpornosti poput Satanic i Sange, imunitet na magije ostaje najmoćnija oružje za Core igrače koji žele naneti štetu i zaštititi sebe.
Iako se odredjeni itemi kao i spellovi koji probijaju imunitet stalno uvode iz godine u godinu, Black King Bar i dalje zadržava svoju krunu.

Related Articles