ALOHADANCE izbačen iz ekipe Hellraisers

ALOHADANCE izbačen iz ekipe Hellraisers

Samo nedelju dana pred Dota Summit 11 Minor, prvog DPC eventa u sezoni sa sedištem u Los Anđelesu, ekipu Hellraisers, koja se nakon dve godine odsustva vraća na kompetetivnu scenu, zadesila je nesvakidašnja situacija.
Popularni Ukrainski Dota 2 igrač i streamer, Ilya “ALOHADANCE” Korobkin, uklonjen je iz aktivnog Hellraisers Dota 2 rostera i stavljen je na transfer listu nakon što je, prema izvršnom direktoru HellRaisers-a, Aleku “Magician” Slabukhinu, odbio da vežba sa timom iako je DOTA Summit 11 udaljen samo nekoliko dana.

Smatramo da je takav stav krajnje neprofesionalan i neprihvatljiv za našu organizaciju,“ rekao je Magician.

Ovaj incident je ozbiljno ugrozio formu Ukrainskog sastava, kao i sam odlazak na takmičenje, zbog čega je organizacija odlučila prekinuti saradnju sa ovim igračem.

ALOHADANCE je bio deo prve Hellraisers petorke, još u 2014. godini kada je ova organizacija kročila na Dota 2 scenu i nakon što je poslednjih godinu dana posvetio full time streaming-u, ovo je trebao biti njegov povratak takmičarskom gaming-u.
Pretpostavljamo da je situacija dosta složenija od navedenog, kao što je ALOHADANCE u postu na VK društvenoj mreži i sam napisao, gde je između ostalog dodao da ovo nije trenutak za pravu istinu i šta se zapravo dogodilo.

HellRaisersi još nisu najavili zamenu, ali uz kratko vreme koje im je na raspolaganju, vrlo je verovatno da će koristiti stand-in opciju i samim tim, pretrpeti kaznu od 20% od osvojenih DPC bodova.

DOTA Summit Minor startuje sledeće nedelje, 7. novembra u Los Anđelesu, Kaliforniji.
Osam timova boriće se za udeo u nagradnom fondu od 300 000 dolara i 660 DPC bodova, ali što je još važnije, boriće se za šansu da dođu do mesta na predstojećem MDL Chengdu Major-u.

Related Articles